След ракетния удар на Иран смята,  основната цел на американската външна

...
След ракетния удар на Иран смята,  основната цел на американската външна
Коментари Харесай

Каква е стратегията на САЩ спрямо Иран?

След ракетния удар на Иран смята,  главната цел на американската външна политика в връзките с тази страна е усилване на изолацията на Техеран. Това съобщи представителят на държавния департамент на САЩ Морган Ортагус в изявление за Fox News, предава ТАСС, представен от Фокус.
„ Много постоянно ни питат каква е тактиката ни след убийството (на военачалник Касем) Сюлеймани и офанзивите против САЩ с балистични ракети.
Нашата тактика е посредством дипломатически и стопански способи да изолираме иранския режим, до момента в който те не стартират да се държат като естествена страна “, сподели представителят.
Коментирайки признаването на  Иран, че е свалил украинския аероплан на 8 януари, Ортагус означи, че „ с момента на свалянето на самолета, Иран отричаше “. „ Те също по този начин уверено го отричаха в съветските медии. Имаше доста дезинформация “, съобщи тя.
Ортагус означи още, че „ през последните няколко месеца Държавният департамент следи от близко митингите на иранския народ срещу режима “. „ Видяхме, че по време на тези митинги минимум 1,5 хиляди души са убити от режима “, съобщи тя. „ Вероятно минимум 10 хиляди души са зад решетките “. Тя съобщи, че САЩ „ поддържат участниците в митингите в Иран “.
Същевременно, президентът на САЩ Доналд Тръмп в своя микроблог в Туитър поддържа протестиращите в Иран на езика фарси, заяви РИА Новости.
" Към от дълго време страдащите, само че смели иранци: С вас съм през цялото време на моето президентство и моята администрация ще продължи да стои с вас. Следим доста деликатно митинга ви и сме въодушевени от вашата храброст ", написа Тръмп на формалния език на Иран.
Според американския президент иранските управляващи " би трябвало да разрешат на правозащитните групи да следят и рапортуват обстоятелствата " от местата на митингите в страната. " Не може да има кръвопролитие против мирните стачкуващи, нито осведомително затъмнение. Светът следи ", написа още Доналд Тръмп.
Стотици студенти се събраха в събота пред постройката на университета Амир Кабир в Техеран, с цел да почетат починалите при злополуката на украински аероплан, митингът прерастна в проява, а повече от хиляда студенти започнаха да скандират лозунги, с които желаеха оставката и преследването на виновните за нещастието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР